Frank Boeijen over “ Zwaluw 22 “ :

  Het geluid van het landschap van de nacht
Met nu en dan een belofte voor de morgen
Een aangekondigde dageraad
De soundtrack van de reis naar de ziel
Op zoek naar verlossing
Van het verdwenen verleden
Dromen met de ogen wijd open
Maar vanachter beschermend glas

 

Liesbeth List over “Zwaluw 22” van Ton Snijders

Al vele jaren treden Ton Snijders en ik met elkaar op.
Al vele jaren weet ik dat Ton Snijders een begenadigd pianist is.
Maar dat hij ook een begenadigd componist is, wist ik niet.
Vanaf de eerste tonen van deze prachtige CD word je gefascineerd
en opgetild door deze muziek, die wereldmuziek is, en er voor zorgt
dat alle gedachten uit je hoofd verdwijnen. Klasse!

 

Henk Temming over Zwaluw 22

Ton Snijders en zijn muziek ken ik al lang. Als jarenlange vaste begeleider van Frank Boeijen maakte hij altijd al grote indruk op mij door zijn smaakvolle spel. Goed gedoseerd. Precies wat een lied nodig had. Eén van de hoogtepunten op “Heden” - het album van Frank waarbij ik nauw betrokken was - vond ik het instrumentale thema aan het einde van “Pessoa”.

Dit is tevens één van de thema’s van de hand van Ton op Zwaluw 22. Bij dit thema (“Schaduw”) heb ik altijd het gevoel dat er een kille bries door de kamer gaat, met als resultaat: kippevel. Muzikaal is dit album een oase van rust en tevens een bron van energie, waarbij ik regelmatig in de auto na een drukke dag weer tot mezelf kwam! Het klinkt misschien zweverig, maar mensen die mij kennen weten dat zweverigheid mij vreemd is. De muzikale thema’s zijn prachtig evenals de arrangementen. De solisten (Angelo Verploegen, Rens van der Zalm,Gert Wantenaar e.a.) spelen binnen het kader van de composities de sterren van de hemel en verzanden nergens in onnodige muzikale acrobatiek. Bovendien klinkt het album als een klok. Het is een instrumentaal album geworden waarop Ton zichzelf als muzikant en vooral als componist/arrangeur in één keer groot op de kaart heeft gezet. Ik wens iedereen net zoveel luistergenot toe als ik zelf nog steeds heb.

 

Youp van 't Hek over Zwaluw 22

In principe werk ik uitsluitend met topmuzikanten en daar hoort Ton Snijders meer dan duidelijk bij. Inmiddels heb ik de ruwe versie van zijn cd mogen beluisteren en was verbaasd. Mooi en vooral poëtisch. Ongrijpbaar project en door het ongrijpbare ronduit prachtig!

 

Recensie FRET magazine

Zwaluw 22 heet deze eerste cd van Ton Snijders. Hij is en was beroepsmuzikant in dienst van namen als Youp van ’t Hek, Liesbeth List en Frank Boeijen. Nu heeft hij zijn eigen cd gemaakt, een lang gekoesterde wens van hem. Het is een instrumentale cd geworden. Ik moest meteen even denken aan Nacht van Henny Vrienten. Maar op Zwaluw 22 wordt niet gezongen, Sterker nog, Frank Boeijen, vriend en werkgever mag een stuk tekst lezen. That’s it. In de rest van de nummers hoor je een breed scala aan fraaie instrumenten als Bugel, Fender Rhodes en Bandoneon. Over dit soort cd’s kan je bijna geen oordeel vellen. Het vakmanschap van Ton Snijders staat buiten kijf. Het geheel aan (studio)topmuzikanten legt een mooi warm geluidspalet neer. Soms dreigt het muzak te worden, maar andere keren ben je verrast door de arrangementen. Ik wil aan Zwaluw 22 niet te veel woorden vuil maken. Luister zelf maar.